10.7.2012

Soveliasta?

Olin sunnuntaina erään sukulaiseni rippijuhlissa. Asiaan kuuluen tietenkin oli kirkko messu ensin sisältäen konfirmaation, sen jälkeen hautausmaalla hengailua (erittäin goottia by the way) odottaen lapsukaisia (tai no teinejä) onniteltaviksi ja sitten siirryttiinkin jo juhlapaikalle nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta.

Ilma oli hikinen ja itseltänikin meinasi kirkossa lähteä taju, kun en ilmaa meinannut saada. Silti urhjoollisesti pidin ylläni ohuen neuletakin, sillä kirkossahan ei saisi olla hartiat paljaana. Siitä heräänkin kysymys, mikä on soveliasta? Minut on kasvatettu siihen, että kirkossa peitetään paljaat hartiat/olkapäät. Monelle näin ei olla opetettu, sillä nytkin kauhistelin joitakin asuja. Onko soveliasta, että rippileirin isosella on niin lyhyt hame, että kolehtia kerätessä meinaa tussu vilahtaa? Onko soveliasta laittaa kirkkoon ylle toppia joka näyttää bikinin yläosalta ja muutenkin paljastaa sekä selän, että jalat melkein haaroväliin asti? Onko se soveliasta? Vai olenko minä itse vain vanhanaikainen, menneen ajan jäänne modernissa maailmassa?

Kirjastotyöntekijän näkökulmasta pohdin, että mikä on soveliasta pukeutumista. Pukeudun mustaan, ja päälläni saattaa nähdä jos jonkinlaista paitaa. On Draculaa ja Frankensteinia, on The Crowta ja bändejä, mutta hihatonta paitaa en töihin laita. Miksi? Koska se on jotenkin vulgaaria mielestäni, mutta vain töissä, muuten kyllä käytän hihattomia paitoja paljonkin eikä se silloin haittaa ollenkaan.

Tällaisia pohdin joka aamu vaatteita valitessani.

Ei kommentteja: