29.1.2009

Minä rakastan sinua

Mitä tuolla tarkoitetaan? Rakkaus, mitä se on? Sitä viljellään laajalti ja tuntuu, että harva tosissaan tarkoittaa sitä. Siis mitä? On niin monenlaista rakkautta, on äidin rakkautta lapseensa ja lapsen äitiinsä ja isäänsä, isovanhempiinsa, on sisarten välistä rakkautta. On rakkautta puolisoiden välillä. On rakkautta eläimiin... lista jatkuu aina vain.

Itselleni rakkaus merkitsee syvää tunnetta ja ystävyyttä. Välillä havahdun siihen tunteeseen joissakin tilanteissa, että rakastan tuota ihmistä enemmän kuin omaa elämääni, antaisin kaikkeni sen puolesta, että hän on onnellinen. En ole ikinä kokenut rakkautta, joka puolisoiden välillä vallitsee. Mutta se rakkaus jota lähimmäisiäni kohtaan tunnen on syvää ja kestävää, luottamukseni voit menettää, mutta rakkautta et ikinä. Jos olen sinut omakseni ottanut, voit olla kusipää, en sinua vihaa.

Mutta mitä on rakkaus? En osaa kuvailla. Välitän monesta ihmisestä, olen iso möykky tunteita. Mutta mitä on rakkaus, siihen en osaa vastata. Tiedän vain sitä tuntevani.

Ei kommentteja: